top of page

La necessitat d'espais verds


Varis estudis d’arreu del món associen l’entorn natural amb nombrosos beneficis per la salut, tant física com mental.


Mark Nieuwenhuijsen, de l'Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), remarca que “algunes de les mesures més efectives per reduir la transmissió de la COVID-19 són les de distanciament físic (1,5 metres de distància), higiene (per exemple, rentat de mans) i estar a l'aire lliure, ja que el risc de transmissió és molt baix comparat amb els interiors. Per tant, més que mai necessitem espais públics naturals a l'aire lliure i cada cop més grans, com ara parcs, boscos, arbres de carrer, rius, llacs i mars, ja que no només redueixen el risc de transmissió de COVID-19, sinó que també redueixen l’estrès i milloren la restauració. Són un gran recurs per a les persones i la societat i cal fer un esforç més per mantenir-les i millorar-les per afavorir la nostra salut mental”.


Malauradament, moltes ciutats estan mancades d’aquest entorn verd ja que les carreteres i els aparcaments ocupen gran part de l’espai. Com diu Mark Nieuwenhuijsen, cal lluitar perquè això es reverteixi.


Aprofitar el cap de setmana per fer activitats a l’aire lliure amb la família o els amics és una bona solució per a persones que viuen en espais molt urbanitzats amb pocs espais verds.

Entre dos parc naturals, Montseny i Guilleries-Savassona, La Selva de l’Aventura gaudeix d’un entorn natural privilegiat on fer activitats a l’aire lliure per divertir-se, compartir, fer activitat física i millorar l’estat d’ànim.


53 visualizaciones8 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page